Εξαφάνιση Φλώρου την πρώτη εβδομάδα Δένδια στο υπουργείο Άμυνας

 

Η τελευταία πράξη επικοινωνιακής προβολής του στρατηγού Φλώρου, σημειώθηκε λίγο πριν παραλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Δένδιας. Εκδόθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 και σύμφωνα με αυτήν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα.

Λίγη ώρα αργότερα, στο στρατόπεδο Παπάγου έμπαινε από την επίσημη πύλη της λεωφόρου Μεσογείων ο νέος υπουργός άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το ερώτημα όλων όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο υπουργείο ήταν το πώς θα πάνε οι σχέσεις Δένδια – Φλώρου, δεδομένης της έως τότε πρακτικής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να χαράσσει αυτόνομη επικοινωνιακή πολιτική από αυτήν του ακολουθούσε το υπουργείο επί Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η πρώτη εικόνα ήταν σημαδιακή, καθώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που περπάτησε ως είθισται δίπλα στο νέο υπουργό άμυνας στον κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί στην τελετή υποδοχής του, δεν προπορεύτηκε κατά ένα βήμα, όπως συνήθιζε έως τότε, αλλά ακολούθησε τον νέο ΥΕΘΑ, παραμένοντας ένα βήμα πίσω, όπως άλλωστε προβλέπεται για την στρατιωτική ηγεσία.

Ο Νίκος Δένδιας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, έστειλε το δικό του μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές σαν αυτές που είχε εφαρμόσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Το μήνυμά του ήταν σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις:

«Θα επιτελώ τα καθήκοντά μου, επιδιώκοντας την μέγιστη δυνατή συναίνεση, τη μέγιστη δυνατή ομοψυχία στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας. Στον κομβικό αυτόν τομέα για την εθνική μας ύπαρξη δεν χωρούν κομματικοί διαγκωνισμοί και δεν επιτρέπονται μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Με αυτήν την σκέψη και έχοντας πλήρη αντίληψη του μεγέθους της ευθύνηςεύχομαι καλή συνεργασία στα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Ηγεσίας [….] Την ίδια ευχή θέλω να διατυπώσω στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο […]».

Και μπορεί το πρώτο κιόλας βράδυ να ακολούθησε δείπνο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς τον νέο ΥΘΕΑ στον Άγιο Ανδρέα, ωστόσο η πρώτη εβδομάδα δείχνει ότι το μήνυμα ελήφθη.

Οι ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ αφορούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ασκήσεις, ενώ η μοναδική που αναφερόταν στον στρατηγό Φλώρο, αφορούσε την Σύγκληση του Συμβουλίου Ανώτατης Ακαδημαϊκής και Στρατιωτικής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Α.Σ.Ε.) και συνοδευόταν από μια φωτογραφία στην οποία μετά βιας φαινόταν στο βάθος του τραπεζιού της σύσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Το γεγονός σχολιάστηκε ευρέως καθώς η έως πριν μια εβδομάδα επικοινωνιακή τακτική του ΓΕΕΘΑ επικέντρωνε στην προβολή του Αρχηγού και συνοδευόταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό με επίκεντρο πάντα τον στρατηγό Φλώρο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μήνυμα που Νίκου Δένδια προς την στρατιωτική ηγεσία, εξειδικεύτηκε από την πρώτη ημέρα προς το ΓΕΕΘΑ, όπου μεταφέρθηκε αρμοδίως μήνυμα ότι την επικοινωνιακή πολιτική την χαράσσει η πολιτική ηγεσία και οι ανακοινώσεις των Επιτελείων θα πρέπει να έχουν την έγκρισή της.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πλέον ένα θέμα για να ανακοινωθεί περνάει από την έγκριση του αρμοδίου γραφείου του ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια προωθείται για έγκριση προς την πολιτική ηγεσία.

Μάλιστα ακούγεται πως αυτή η νέα (συγκριτικά με την προηγούμενη τετραετία) αλυσίδα εγκρίσεων έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ανακοίνωσης θεμάτων όπως η έκδοση από το ΓΕΣ ενός νέου βίντεο αναφορικά με την προσέλκυση νέων στις στρατιωτικές σχολές, μέχρι την Παρασκευή που είναι ανοιχτή η πλατφόρμα συμπλήρωσης των μηχανογραφικών για εισαγωγή  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το συγκεκριμένο βίντεο αναμένεται να βγει σήμερα με καθυστέρηση, καθώς η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα δικά τους βίντεο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.